Fiskerikontrollen skal til Augustenborg

Den i lang tid annoncerede udflytning af statslige arbejdspladser blev offentliggjort i dag af Regeringen. I alt 3.900 statslige arbejdspladser skal o
01 okt 2015

Den i lang tid annoncerede udflytning af statslige arbejdspladser blev offentliggjort i dag af Regeringen. I alt 3.900 statslige arbejdspladser skal over de kommende år flytte fra København og ud i landet, fremgår det af planerne.

Det kommer også til at omfatte myndigheder, der har med fiskeri at gøre. Selv om oplysningerne om udflytning endnu ikke er fyldestgørende, så står det fast, at NaturErhvervstyrelsen skal sende 390 medarbejder ud af hovedstaden.

De 370 skal til Augstenborg på Als, mens de resterende 20 skal til en NaturErhverstyrelsens allerede eksisterende center i Tønder. Af en pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet kommer det til at dreje sig om blandt andet kontrollen; hvilket man må formode omfatter fiskerikontrollen.

Miljø- og Fødevareministeriets styrelser og klagenævn beskæftiger i dag cirka 4.500 medarbejdere. Allerede i dag er knap 53 procent af disse medarbejdere beskæftiget uden for København, men med regeringens plan når det tal op på 67 procent, fremgår det af pressemeddelelsen fra ministeriet.

- Miljø- og Fødevareministeriet havde i forvejen mange arbejdspladser rundt omkring i Danmark, men det giver rigtig god mening, at flere af ministeriets medarbejdere kommer endnu tættere på det, vi arbejder med, og dem vi arbejder for – nemlig naturen, miljøet, fødevarevirksomhederne, landbruget og fiskeriet, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

 

Flere Nyheder