FiskeriLAG uddeler 1,6 mio. kr. i 2019

Går du med en idé, men mangler du økonomiske midler, så står der 1,6 mio. kr. til rådighed i FiskeriLAG Nord. Første ansøgningsrunde i 2019 er 10. jan
14 dec 2018

Går du med en idé, men mangler du økonomiske midler, så står der 1,6 mio. kr. til rådighed i FiskeriLAG Nord. Første ansøgningsrunde i 2019 er 10. januar. Men der er selvfølgelig begrænsninger på, hvilke projekter der kan støttes. FiskeriLAG Nord har som målsætning at projekter, der støttes, skal underbygge fiskernes vilkår. Og derfor har de også en udviklingsstrategi for den type af projekter, der kan støttes. Projekterne skal derfor være indenfor rammerne af:

  • Etablering og udvikling af små virksomheder og mikrovirksomheder
  • Erhvervssamarbejde
  • Innovation
  • Fremme diversificering af den maritime økonomi

Og de projekter, der prioriteres, skal underbygge fiskernes vilkår, lyder det.

Fælles for projekterne gælder, at der er tale om erhvervsprojekter, der skaber arbejdspladser og økonomisk vækst i kystnære områder i Hjørring og Frederikshavns kommuner. Støtte kan ydes til virksomheder med højest 50 ansatte.

Siden 2016 har FiskeriLAG Nord indstillet 10 projekter til tilskud, der har varieret i størrelsen fra 140.000 kr. op til 1.000.000 kr.

Det er bestyrelsen, der indstiller projekterne, og den er sammensat af lokale borgere, repræsentanter fra erhverv og fra foreninger – alle bosat i Frederikshavn eller Hjørring kommune. Der er valg til bestyrelsen på den årlige generalforsamling i marts måned. Derudover har hver af de 2 byråd udpeget et medlem og en suppleant, ligesom Region Nordjylland har udpeget et medlem af regionsrådet til bestyrelsen.

Bestyrelsen har ansat koordinator, der kan være behjælpelig med information og vejledning i forhold til ansøgninger.

[box type="info" align="aligncenter" ]Inspiration til projekter

FiskeriLAG Nord har været i Sverige for at blive inspireret. De så blandt andet på projekter som:

  • Hummerfiskeri
  • Genanvendelse af fiskegarn
  • Internetbaseret fiskeauktion i Smøgen
  • Den fredede nordsvenske naturpark til søs; Resö for at høre om, hvordan man i et fællesskab blandt fiskere, lokale politikere, naturfredningsorganisationer og lokale borgere har fundet frem til en model, hvor det er lykkedes dels at frede og dels at tillade tidsafgrænset fiskeri af forskellige arter i afgrænsede områder – og på samme tid udnytte hav-naturparken i turismeøjemed.[/box]

[box type="note" ]

Om FiskeriLAG

I Danmark er der i alt 16 kommuner, der er udpeget til at være berettiget til at etablere en FiskeriLAG. Der er etableret 3 foreninger, der dækker flere kommuner i Nordjylland og på vestkysten, mens der er 6 FiskeriLAG’er, der har valgt at integrere bestyrelsens arbejde med lokale LAND LAG foreninger.

 

Midlerne består dels af EU-midler og dels af nationale midler, og puljens størrelse fastsættes af folketingets medlemmer som en politisk aftale om det danske Hav og Fiskeriprogram.

 

Det er Erhvervsstyrelsen, der er myndighed på administration af området, hvorfor alle projekter legalitetskontrolleres og skal igennem godkendelsesprocedure ved myndighedens netværkscenter i Nykøbing Falster. [/box]

 

 

 

 

Flere Nyheder