Fiskeriminister vil undersøge yderligere 6 områder

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen varsler nu en række tiltag i kølvandet på Rigsrevisionen og Statsrevisorernes kritik af forvaltningen på området.
10 okt 2018
Fiskeriminister Eva Kjer Hansen varsler nu en række tiltag i kølvandet på Rigsrevisionen og Statsrevisorernes kritik af forvaltningen på området. Kritikken er kommet i en undersøgelse fra Rigsrevisionen, hvor der peges på en mangelfuld forvaltning.
Rigsrevisionen har undersøgt de fire største områder for tilskud. Derfor tager Eva Kjer Hansen nu selv initiativ til at yderligere seks områder skal finkæmmes for at se, om der er begået forhold der er strafbare. Undersøgelserne sker som led i en ekstern undersøgelse, lyder det. De seks områder er dem, som ikke er blevet afdækket i Rigsrevisionens arbejde.
Læs også:
Som reaktion på Rigsrevisionens beretning iværksætter fiskeriminister Eva Kjer Hansen også en række nye opfølgningstiltag for at rette op på den mangelfulde forvaltning.
Rigsrevisionens beretning konkluderer, at forvaltningen af tilskudsordninger under det danske Hav- og Fiskeriudviklingsprogram har været meget kritisabel. Rigsrevisionen påpeger bl.a., at den mangelfulde forvaltning har medført, at der er blevet udbetalt EU-tilskud i modstrid med lovgrundlaget. Dette kan medføre tilbagebetalingskrav fra EU-Kommissionen. Rigsrevisionen har undersøgt 4 tilskudsordninger.
 Læs også:
Eva Kjer Hansen udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen fra Rigsrevisionen:
- Rigsrevisionen tegner igen et meget alvorligt billede af forvaltningen på fiskeriområdet, denne gang på tilskudsområdet. Derfor iværksætter jeg et omfattende oprydningsarbejde. Fremadrettet skal vi have opbygget et nyt administrationsgrundlag, der sikrer korrekt administration af midlerne.
Udover de administrative tiltag, nye undersøgelser, så er der også afsendt fem politianmeldelser.
Rigsrevisionens beretning om tilskud på fiskeriområdet tager udgangspunkt i perioden 2014-2017. Udenrigsministeriet overtog fiskeriområdet i august 2017.

Flere Nyheder