Fiskerimuseum får to nye redningsflåder

[caption id="attachment_9442" align="aligncenter" width="620"] Afhentning hos VIKING. Rikke Sorrell (VIKING) omgivet af skipper Niels Lassen og skibst
24 Apr 2015

[caption id="attachment_9442" align="aligncenter" width="620"]Afhentning hos VIKING. Rikke Sorrell (VIKING) omgivet af skipper Niels Lassen og skibstømrer Ole Mølgård fra museet. Foto: Fimus. Afhentning hos VIKING. Rikke Sorrell (VIKING) omgivet af skipper Niels Lassen og skibstømrer Ole Mølgård fra museet. Foto: Fimus.[/caption]

 

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg har fået støtte fra Viking Life-Saving Equipment i form af to redningsflåder. Museets kutter E1 Claus Sørensen, der er et af de sidste synlige tegn på Esbjergs storhedstid som fiskeriby, har siden museet erhvervede kutteren i 1978 været funktionsdygtig. D et betyder også, at den hvert forår tages på bedding for at blive gennemgået, blandt andet af Skibstilsynet.

Imidlertid blev de to redningsflåder, der var monteret i 1978, kasseret ved synet. De er forudsætningen for at fiskefartøjet må sejle med op til 12 passagerer. Derfor havde Fiskeri- og Søfartsmuseet et aktuelt problem omkring indkøb af to nye 8-personers flåder.

"Sådan et par flåder står i omkring 50.000 kr. incl. moms, så gode råd var dyre. En opringning fra museet til VIKING bragte imidlertid snart sagen i orden, da VIKING på et par dage havde et par spritnye flåder klar til afhentning kvit og frit", lyder det fra Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Nu er de nye flåder monteret om bord på E 1 Claus Sørensen til erstatning for de to gamle flåder, som oprindelig blev leveret fra VIKING til kutteren tilbage i 1978 og på særdeles fornem vis således har tjent deres formål gennem næsten fire årtier.

Da kutteren blev bygget i Esbjerg i 1931 som E 39 Godthaab, var den blot én af flere hundrede Esbjerg-kuttere, men i de seneste årtier har den sejlet fra Esbjerg som et af de allersidste vidner fra fiskeriets forsvundne storhedstid.

Fiskeri- og Søfartsmuseet erhvervede kutteren i 1978, og lige siden har den med navnet E 1 Claus Sørensen sejlet som et af museets populære tilbud til turister, skolebørn og andre. Erfarne fiskeskippere sejler med kutteren i sommerhalvåret, hvor man kan være med til at fiske efter dyr til Saltvandsakvariet, ligesom man kan komme tæt på sælerne i deres naturlige omgivelser.

Fiskeri- og Søfartsmuseet afsætter hvert år betydelige midler på budgettet til vedligeholdelse af E 1 Claus Sørensen. Som sejlende træskib lægger kutteren beslag på en pæn del af museets ressourcer, og gennem årene er det kun lykkedes at fastholde kutteren i funktionsdygtig stand takket være velvillige donationer og sponsorater fra museets trofaste støtter blandt erhvervsvirksomheder med tilknytning til Esbjerg by og havn, herunder naturligvis også Viking.

 

 

Flere Nyheder