Fiskeriskolen etablerer fiskebutik

    [caption id="attachment_14808" align="aligncenter" width="715"] Byggeriet af den nye fiskebutik på Fiskeriskolen er nu i gang. Fot
07 nov 2016

 

 

[]

Det er et længe næret ønske på Fiskeriskolen at forbedre uddannelsen som fiskehandler ved at etablere en fiskebutik på skolen i forbindelse med skolens uddannelse. Hidtil har det været i mere interimistiske lokaler i køkkenet, at uddannelsen i at sælge fisk og skaldyr er foregået, men med en post penge i hånden er det nu blevet muligt at etablere en butik i nye lokaler.

- Vi har alt, hvad vi skal bruge for at uddanne fiskehandlere, det eneste vi mangler er en prøvebutik, siger Esben Windfeld Lund, der er ansvarlig for Fiskehandleruddannelsen.

Han peger på, at skolen er udstyret med et moderne og fremtidssikret køkken, hvor eleverne på uddannelsen kan udvikle og teste forskellige produkter med fisk, der kan sælges i butikken i Thyborøn og måske også ender som salgsvarer i de butikker, hvor eleverne ender ude i.

Det er det eneste sted, at fiskehandlerne uddannes, og derfor er det vigtigt for uddannelsesstedet, at der er en demonstrationsbutik til rådighed, hvor eleverne kan prøves de færdigheder af. Og med nybyggeriet i sigte, så er det en tilfreds Esben Windfeld Lund, der har nået endnu et mål for uddannelsen.

- Nu får vi en rigtig flot butik med nye kølefaciliteter, siger han.

Butikken bliver dog ikke åben for alle. Det er nemlig kun en prøvebutik, så derfor er det kun skolens ansatte, der kan handle i butikken.

Uddannelsen

Undervejs i uddannelsen rustes eleverne til at tage dialogen med forbrugerne, blandt andet i forhold til emner som grøn og bæredygtig omstilling. Eleverne får også viden om køb og salg, forædling samt sporing, mærkning og certificering af fisken.

En del af uddannelsen handler også om at kunne vejlede forbrugerne, ligesom der skimtes efter trends og fremtidsperspektiver for brachen. Et vigtigt omdrejningspunkt for uddannelsen er at sikre danskerne fisk og skaldyr, som passer fint i tråd med tankerne omkring sund, ernæringsrig og sikker mad med en god smag.
Fiskeriskolen uddanner alle Danmarks fiskerhandlere og lige nu er der faktisk flere ledige praktikpladser som fiskerhandlerelev. Derfor er den nye butik en vigtig del af uddannelsen.

 

Flere Nyheder