Fiskeriteknologelever rykker tættere på virkeligheden

[caption id="attachment_9178" align="alignright" width="307"] De kommende fiskeriteknologer vil i fremtiden få større glæde fiskeriskolens faciliteter
31 Mar 2015

[caption id="attachment_9178" align="alignright" width="307"]9_Undervisningsskibet Athene De kommende fiskeriteknologer vil i fremtiden få større glæde fiskeriskolens faciliteter[/caption]

Et nyt samarbejde mellem EUC Nordvest og Erhvervsakademi Midt Vest betyder, at elever på uddannelsen til fiskeriteknolog fremover skal pakke tasken, når de skal i gang med 2. semester. Her rykker undervisningen til Thyborøn, nærmere betegnet Fiskeriskolen, så eleverne får et solidt kendskab til det miljø, deres uddannelse tager udgangspunkt i.

Det nyetablerede samarbejde giver ifølge direktør ved EUC Nordvest, Hans Chr. Jeppesen eleverne en unik mulighed for at komme helt tæt på virkeligheden.

- De kommer til at opleve et stærkt fagligt miljø på Fiskeriskolen. De får adgang til havnen, miljøet dernede samt Fiskeriskolens undervisningsskib Athene - og så møder de naturligvis elever fra uddannelserne til erhvervsfisker og fiskehandler og det vil give dem viden om andre områder inden for fiskeriet også, udtaler Hans Chr. Jeppesen.

Ny udfordring
Samarbejdet bliver også en ny og spændende udfordring for EUC Nordvest/Fiskeriskolen.

- For os er det også en spændende udfordring at få elever ind, der er i gang med en videregående uddannelse. Det giver nye og spændende udfordringer og samtidig er jeg sikker på, at blandingen af elever fra uddannelserne giver et endnu bedre fagligt og socialt miljø, fortæller Hans Chr. Jeppesen, der finder, at samarbejdet mellem Erhvervsakademi Midt Vest og EUC Nordvest på mange områder er helt naturligt.

- Fiskeriskolen råder over de faciliteter, som eleverne på uddannelsenhar brug for fx undervisningsskibet Athene, som er moderne og fuldt udrustet i forhold til undervisningen af procesteknologerne, fastslår Hans Chr. Jeppesen.

Om uddannelsen
Uddannelsen til procesteknolog er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse, der veksler mellem skoleophold og praktik. Det er muligt at vælge mellem flere specialer på uddannelsen, herunder fiskeriteknolog. Mens eleverne er på Fiskeriskolen skal de bl.a. lære om fiskemetoder, fiskeribiologi, behandling af fisk, økonomi og lovgivning.

Uddannelsen giver mulighed for at læse videre fx til produktionsingeniør eller professionsbachelor i ernæring og sundhed.

 

Flere Nyheder