Fiskerne glæder sig over fokus på dansk fisk

Danmarks Fiskeriforening og Fiskebranchen har igangsat en række initiativer, der gør danskerne opmærksomme på, at de danske fiskere dagligt lander nog
25 maj 2017

Danmarks Fiskeriforening og Fiskebranchen har igangsat en række initiativer, der gør danskerne opmærksomme på, at de danske fiskere dagligt lander noget af den bedste spisefisk i verden.  Fiskerne, som selv sætter en ære i at levere fisk af en høj kvalitet, er godt tilfredse med, der er blevet sat fokus på dansk fisk.

- Vi synes, at det er rigtig fint, at der laves kampagner for at fremme dansk fisk. Det er vi rigtig glade for, siger Peter Jensen fra Hirtshals.

Han er skipper på fartøjet HG 29 Stine Marie, som med sine garn primært fanger tunger men også torsk og rødspætter alt efter sæson.

- Vi er meget fokuseret på kvalitet. Jeg kan ikke have, hvis fisken ikke er iset og pakket ordentligt. Vi har en faglig stolthed, der gør, at vi gør en stor indsats for at levere fisk af høj kvalitet, fortæller Peter Jensen.

Han driver et fiskeri, hvor han tager på dagsfangstrejser, og således lander fisken hver dag.

- Jeg er det, man kalder madpakkefisker, og sætter mig ikke til at spise før fisken er ordentlig skyllet og iset. Det handler om altid at levere en høj kvalitet, siger Peter Jensen, der er glad for, at Fiskebranchen DFPO har sat fokus på at fremme den fisk, som han blandt andet lander.

- Det er rigtig godt, at der er nogen, der fortæller omverden, om den indsats vi gør for at levere dansk fisk af høj kvalitet. Vi er meget stolte af det produkt, vi kan levere,  siger Peter Jensen.

I denne tid er det tunger, som han fanger i sine garn.

- I april, maj og juni er det tungegarn jeg fisker med. Det er faktisk rigtig godt i år, fastslår Peter Jensen, der dog godt kunne ønske sig at tungerne var lidt dyrere.

- De måtte gerne koste lidt mere, men sådan er det nok altid. Men det er jo det kampagnerne for dansk fisk gerne skulle gøre noget ved, siger Peter Jensen, der undrer sig over, at danskerne ikke spiser noget mere af den fine spisefisk, som vi har i havet rundt om os.

- Når man er i Paris eller London, kan man få masser af meget fin fisk, men her lige ved siden af vores eget spisekammer i havet, kan man ofte mest få skrubber, som er indfrosset og paneret. Hvorfor vil man ikke give lidt mere og få noget der er meget bedre?, spørger Peter Jensen, der derfor er godt tilfreds med, at der med kampagnerne bliver skabt opmærksomhed om den fine fisk, vi har lige uden for vores egen havelåge.

Flere Nyheder