Fiskerne har brug for noget at tro på

Det voldsomme kvotehug for torskefiskeriet i den vestlige Østersø rammer særligt hårdt blandt medlemmerne af Bælternes Fiskeriforening. Derfor er det
16 okt 2016

Det voldsomme kvotehug for torskefiskeriet i den vestlige Østersø rammer særligt hårdt blandt medlemmerne af Bælternes Fiskeriforening. Derfor er det ikke overraskende, at mange af medlemmerne her og nu er klar til smide håndklædet i ringet, lyder det fra formanden for fiskerne i området, Allan Buch.

- Jeg kan da sagtens forstå, at de ikke længere kan se nogen udvej, for det er jo voldsomt meget at få taget væk af ens kvote. Derfor håber jeg på, at der meget hurtigt bliver taget beslutning om en plan for fiskeriet i 2017, så fiskerne har noget at se frem til, siger han til Fiskeri Tidende.

- For der skal være noget at tro på, ellers kan vi ikke forvente, at fiskerne fortsætter, tilføjer han.

Allan Buch fortæller, at mange af hans medlemmer er forpinte over, at de nu er tvunget ud i en situation, hvor de ikke længere er herre over, hvad der sker for dem. Og mange af dem sidder nu tilbage med en følelse af, at de ikke bliver taget alvorligt af hverken embedsfolk eller politikere.

Han drager en sammenligning med sagen om kunststofgødningen, der tidligere på året røg ud i Lillebælt ved en brand på havnen i Fredericia, eller når man suger voldsomme mængder af sand op af havbunden.

- Det er sager, hvor fiskerne har gjort opmærksom på, at det får store konsekvenser for dem, men heller ikke her bliver vi taget alvorligt. Det er i hvert fald den følelse, som vi står tilbage med, siger Allan Buch.

 

Flere Nyheder