Fiskerne ønsker undtagelser på discardforbuddet

[caption id="attachment_17375" align="alignleft" width="267"] Inden debatten havde formand Allan Buch været på talerstolen. Han aflagde sin 20. beretn
af Line Dalgaard Jensen
10 mar 2018

[]

Da debatten blev givet fri på generalforsamlingen i Bælternes Fiskeriforening, var der fra deltagernes side meget fokus på landingspligten.

Især for rødspætter og fladfisk generelt, som ifølge fiskerne har meget stor chance for at overleve. Derfor har mange fiskere det svært med at tage undermåls fisk med i land for at blive slået ihjel, når de med fordel kan blive smidt tilbage i havet, hvor fiskerne kan fange dem igen om et til to år.

Chefkonsulent i Danmarks Fiskeriforening PO, biolog Michael Andersen var enig med fiskerne i forhold til fladfisk og deres chance for at overleve udsmid.

- Jeg er enig. Det giver ingen mening. Vi har også kæmpet mod fornuften med discard-forbuddet i lang tid. Det bedste ville være at sætte levende fisk ud, lød det fra Michael Andersen.

Også fra fiskerinspektør Jacob Handrup var der opbakning til fiskerne på dette område.

- Jeg har forståelse for problemstillingen med rødspætter. Vi har været fortaler for undtagelse på rødspætter, sagde Jacob Handrup.

 

 

Flere Nyheder