FKA er ikke skyld i problemer i Gilleleje

Det er ikke FKA-systemet, der er skyld i den voldsomme omsætningsnedgang, der har ramt fiskeauktionen i Gilleleje over de senere år. Det slår auktions
21 Sep 2015

Det er ikke FKA-systemet, der er skyld i den voldsomme omsætningsnedgang, der har ramt fiskeauktionen i Gilleleje over de senere år. Det slår auktionsmester Lasse Nordahl fast over for Fiskeri Tidende, og han går dermed i rette med Foreningen Skånsomt Kystfiskeri, der mener, at kvoteopkøbene blandt de kystnære fiskere er årsag til, at auktionen er på randen af lukning.

- Årsagen til at der bliver færre fiskere, er de restriktioner og kvotenedskrivninger vi er blevet udsat for. Det lukkede område i Kattegat er af afgørende betydning, og samtidig er vi hårdt ramt af den massive nedskrivning, der har været på tungekvoten, siger Lasse Nordahl, der mener, at FKA-systemet har været en nødvendighed for dansk fiskeri.

- Man kan måske i stedet diskutere, om reglerne for udleje af fisk skal strammes op. Det, der dog er vigtigt for os, er, at vi igen får adgang til det lukkede område og får nogle realistiske kvoter, konstaterer Lasse Nordahl, der peger på, at fiskerne har gjort deres.

- De fisker med selektive redskaber, der virker, derfor bør der også være grundlag for at blive enige med svenskerne om at genåbne området, siger Lasse Nordahl. Han konstaterer, at det var den nuværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der i sin tidligere ministerperiode var med til at indføre det lukkede område. Han håber, at det også bliver hende, der finder nøglen frem og genåbner området for fiskerne.

- Jeg vil meget gerne invitere Eva Kjer Hansen til Gilleleje, så hun med egne øjne kan se, hvilke store konsekvenser lukningen har haft for området, siger Lasse Nordahl.

Fiskeauktion Danmark i Gilleleje havde i 2008 en omsætning på over 40 millioner kroner, mens den i 2014 var på under 25 millioner kroner.

Læs også "FSK vil have større og ikke-omsættelige kvoter".

Flere Nyheder