Flere deltager i rødspættefiskeriet

[caption id="attachment_5457" align="aligncenter" width="620"] Med de gode priser på rødspætter har flere fået lyst til at deltage i fiskeriet[/captio
18 jun 2016

[caption id="attachment_5457" align="aligncenter" width="620"]Rødspætter Med de gode priser på rødspætter har flere fået lyst til at deltage i fiskeriet[/caption]

Rødspættefiskeriet har i år fået den bedste start i de seneste 10 år, når det gælder bruttoomsætning. Det kan man også mærke på fiskeauktionerne, hvor flere fartøjer tilfører rødspætter.

- I maj i år har vi fået tilført cirka 1.300 tons rødspætter. Sidste år var det cirka 1.000 tons. Der flere der deltager i rødspættefiskeriet. Nogle af de mindre trawlere, der normalt fisker tobis i maj, og som har muligheden for at rigge om, er gået i rødspætter i stedet, fortæller Sten Rønn Steen, daglig leder og auktionsmester på Thyborøn Fiskeauktion. Han peger dog på, at det der gør den store forskel, er prisen i år.

- Det der gør den store forskel, er, at fiskerne i år får omkring to kroner mere kiloet end sidste år, siger Sten Rønn Steen. De gode priser er dog ikke konsekvens af, at der er kommet flere aftagere på auktionen.

- Nej, det er samme deltagere, men der er ikke så meget på lager. Det der betyder noget for alvor, er at efterspørgslen er god fra dem der aftager store mængder af især de små rødspætter til filetindustrien, siger Sten Rønn Steen. Det er de hollandske aftagere og Royal Greenland, som er de store spillere på det marked. Det bliver nu spændende at følge, om efterspørgslen og prisniveauet kan holde ved i den kommende tid.

- Der har været en lille afmatning i de sidste dage, hvor der er kommet en del mængder, siger Sten Rønn Steen.

Flere Nyheder