Flere forbrugere skal vælge danske fisk

[caption id="attachment_13797" align="aligncenter" width="376"] Miljø- og fødevareminister Esben-Lunde-Larsen[/caption] Nu åbner to tilskudsordning
03 nov 2016

[]

Nu åbner to tilskudsordninger, der skal fremme salget af dansk fisk. Ordningerne er en del af Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet.

Nu åbner ansøgningsrunden for de to ordninger ”Afsætningsfremme” og ”Produktions- og afsætningsplaner”, hvor der samlet set er afsat 22,4 mio. kroner til at styrke dansk fiskeri og promovere dansk fisk for forbrugere i Danmark og på eksportmarkeder.

De to tilskudsordninger er en del af det danske Hav- og fiskeriudviklingsprogram 2014 - 2017 hvor der i alt er afsat 2,3 mia. kroner til at sikre, at dansk fiskeri udnytter havets ressourcer på bæredygtig vis og samtidig bidrager til vækst og beskæftigelse. Her er Danmark allerede langt fremme, men potentialet for vækst er endnu større – både i Danmark og i store eksportmarkeder som Tyskland, hvor forbruget af fisk ligger langt under gennemsnittet i EU.

- Dansk fisk er af meget høj kvalitet, og vi har alle forudsætninger for at fremme salget både på det danske marke og internationalt. De ordninger, der åbner i dag, skal netop give erhvervet mulighed for at iværksætte kampagner og eksportrettede fremstød, så endnu flere forbrugere lægger dansk fisk i indkøbskurven, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Pengene skal bruges klogt
I 2014 blev der indgået en politisk aftale om udmøntning af Hav- og fiskeriudviklingsprogrammet for 2014-2017 mellem S, SF, RV, V, K, EL og DF, hvor man blev enige om fordelingen af i alt 1,3 mia. kr. for perioden 2014-17.
- Det danske hav- og fiskeriudviklingsprogram giver os en unik mulighed for at styrke dansk fiskeri når det gælder vækst, bæredygtighed og innovation. Lige nu står dansk fiskeri over for nogle særlige udfordringer, blandt andet ift. EU-Kommissionens reduktion af torskekvoterne i Østersøen. Derfor skal vi bruge pengene klogt, så vi kan få en stærk aftale, der kan give dansk fiskeri det bedst mulige rygstød i de kommende år, siger Esben Lunde Larsen.

Flere Nyheder