Flere partier skal have ny fiskeriordfører

Valget til Folketinget betyder, at flere partier skal have nye fiskeriordførere. For tre partiers vedkommende gav valget nemlig ikke genvalg til de po
22 Jun 2015

Valget til Folketinget betyder, at flere partier skal have nye fiskeriordførere. For tre partiers vedkommende gav valget nemlig ikke genvalg til de politikere, der frem til valget var deres partis fiskeriordfører.

Den ene var varslet på forhånd, da Per Clausen fra Enhedslisten ikke genopstillede til valget. Det skyldes partiets såkaldte rotationsprincip, hvor medlemmerne kun må stille op til valg et vist antal gange.

Derudover blev hverken Lone Loklindt fra De Radikale eller Daniel Rugholm fra De Konservative valgt til Folketinget. Daniel Rugholm var ellers spået en plads i Folketinget, da han overtog det nordjyske spidskandidatur efter Lene Espersen, mens Lone Loklindt røg med i den generelle nedtur, som De Radikale var igennem under valget.

Derimod var der genvalg til hele fem nuværende fiskeriordførere: René Christensen fra DF, Thomas Danielsen fra venstre, Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne, Mette Bock fra Liberal Alliance samt Lisbeth Bech Poulsen fra SF.

I forbindelse med valget kom Alternativet ind for første gang. Det betyder, at også de skal have fundet en ordfører for fiskeriet.

Flere Nyheder