Flere penge til forarbejdning af fisk tages fra Østersø-kompensation

Der bliver flere midler til støtte til forarbejdning under Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet, EHFF, skriver Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i en
06 jul 2017

Der bliver flere midler til støtte til forarbejdning under Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet, EHFF, skriver Landbrugs- og Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er tale om cirka 4,8 mio. kroner, der blev til overs efter uddelingen af den støtte, som fiskere i Østersøen har fået på baggrund af dette års kvotenedskæringer for torskefiskeriet.

Med den ekstra tildeling venter styrelsen, at flere små og mellemstore virksomheder kan få støtte til innovative forarbejdningsprojekter.

Folketingets Finansudvalg godkendte den 29. juni en overførsel på op til 4,8 mio. kr. til tilskudsordningen "Forarbejdning", der støtter innovative projekter i små og mellemstore forarbejdningsvirksomheder. Ved at hæve den oprindelige ramme, der er på 10 mio. kr., vil endnu flere virksomheder have mulighed for at få støtte.

Pengene kommer fra  kompensationsordningen målrettet fiskere særligt berørt af torskekvotereduktionen i Østersøen i 2017. I forbindelse med finansloven for 2017 blev der afsat 22,1 mio. kr. til denne kompensationsordning. Efter den konkrete udformning af kompensationsordningen har det vist sig, at der vil være et mindreforbrug på op til 4,8 mio. kr. Klagesagsbehandlingen er imidlertid ikke afsluttet for kompensationsordningen, og derfor kendes det  endelige beløb ikke, som kan overføres til ordningen "Forarbejdning".

Der er ansøgningsfrist den 1. september 2017.

Flere Nyheder