Flertal stemmer fiskeriaftale igennem i Folketinget

Onsdag eftermiddag fik dansk fiskeri en ny aftale, der blandt andet omfatter en revision af den gældende Kystfiskerordning og en forlængelse af opsige
08 dec 2016

Onsdag eftermiddag fik dansk fiskeri en ny aftale, der blandt andet omfatter en revision af den gældende Kystfiskerordning og en forlængelse af opsigelsesfristen for den gældende FKA-ordning, så den nu har en varighed på 16 år mod nu 8 år.

Det skete, da et flertal af partierne i Folketinget udenom Regeringen stemte den politiske aftale igennem, som Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Radikale nåede til enighed om tirsdag formiddag. I Folketinget fik de fire partier følgeskab af Enhedslisten og Alternativet, så der var en bred front mod Regeringen.

”Så blev Vækst- og Udviklingspakken for dansk fiskeri vedtaget i Folketinget af et meget bredt flertal S-DF-Ø-Å-RV-SF, ” lød meldingen på Twitter fra fiskeriordfører Simon Kollerup fra Socialdemokratiet.

Dermed lykkedes det ikke for miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen at komme tilbage til forhandlingsbordet. Det ønske fremsatte han tirsdag eftermiddag, mens han fortsat var på rejse i Sydamerika.

Det var da også en tydeligt frustreret fiskeriordfører for Venstre, Thomas Danielsen, der efter afstemningen langede ud efter aftaleparterne.

Overfor Nordjyske Stiftstidende talte han om ”sjusket sprog” og tvetydige punkter i aftalen, og at uklarhederne kan føre til en langt dyrere kystfiskerordning, end der umiddelbart er lagt op til med en tilførsel af fisk til en værdi på 40 millioner kroner.

 

Flere Nyheder