Flydedok bliver et stort aktiv for Thyborøn

Havnedirektør Jesper Holt Jensen fra Thyborøn Havn er meget tilfreds med den private investering i en ny stor flydedok. Men det bliver også både en st
20 jun 2015

Havnedirektør Jesper Holt Jensen fra Thyborøn Havn er meget tilfreds med den private investering i en ny stor flydedok. Men det bliver også både en stor udgift og en stor udfordring for havnen, der skal investere mellem 20 og 24 mio. kroner på at gøre et nyt område klar til bl.a. flydedokken.

- Vi ser det som et aktiv for at kunne servicere den hjemhørende fiskeflåde, så de ikke skal tage andre steder hen og i stedet skabe omsætning her i havnen. Men der vil også komme sideaktiviteter til, og der vil måske være udenlandske eller fremmede fiskefartøjer, der kommer til, siger Jesper Holt Jensen.

Flydedokken vil i første omgang skulle finde plads i Industrifiskerihavnen, men havnen er godt på vej med at få gjort klar til, at man kan grave ud på det område, hvor man tidligere modtog grus. Her vil man skabe et helt nyt værft- og serviceområde, siger havnedirektøren.

- Så næste år ligger der en flydedok herude, og der vil formodentlig også være smedeværksteder, der begynder at skyde op herude, lyder meldingen fra havnedirektøren, der fremhæver vigtigheden af at få flydedokken til Thyborøn.

[button color="red" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/flydedok-skaber-40-nye-arbejdspladser-i-thyboroen/" target="blank" ]Læs om den nye flydedok[/button]

Flere Nyheder