Flydedok er snart klar til kunder

[caption id="attachment_10283" align="aligncenter" width="573"] Den nye flydedok i Thyborøn[/caption] Den kæmpestore flydedok i Thyborøn er klar ti
22 apr 2016

[caption id="attachment_10283" align="aligncenter" width="573"]flydedok Den nye flydedok i Thyborøn[/caption]

Den kæmpestore flydedok i Thyborøn er klar til at modtage kunder i løbet af maj måned. Det er Thyboron Shipyard, der har købt den store flydedok fra Götaverken i Göteborg og fået den transporteret til Thyborøn, hvor de i fremtiden vil være i stand til at modtage skibe på op til 6.000 tons og op til godt 140 meter i længden.

Dermed er der tale om den tredjestørste dokningskapacitet i Danmark efter Fayard i Munkebo og Orskov i Frederikshavn.

- Vi er klar til at modtage skibe i dokken i starten af maj. Lige nu udestår kun at få dokken koblet op på strømnettet og få sat rampen op til kajen på plads, fortæller Jens Kristian Eriksen, der er daglig leder i den ene to brugere af dokken, Kynde & Toft, til Magasinet Søfart.

Det er først for nylig, at dokken har fundet sin endelige plads i Thyborøn Havn. Den kom hertil sidste år, men først nu har man fået fjernet omkring 270.000 kubikmeter sand i den sydlige del af havneområdet, så der er plads til den store flydedok.

Ud over Kynde & Toft er det en anden Thyborøn-virksomhed, Thyborøn Skibs & Motor, der står bag projektet med flydedokken. Det sker under navnet Thyboron Shipyard.

Flere Nyheder