Flytter hen hvor fisken er

Selv om de har været ude og fiske hele natten, er det en frisk skipper, som Fiskeri Tidende får i røret, da vi ringer til trawleren R 263 Corsica
af Claus Kirkegaard
26 sep 2016

r-263-juni-2012

Selv om de har været ude og fiske hele natten, er det en frisk skipper, som Fiskeri Tidende får i røret, da vi ringer til trawleren R 263 Corsica for at høre, hvordan det går med fiskeriet.

- Lige nu er vi på vej ind til Strandby efter nattefiskeri efter jomfruhummer. Det har vi været hele ugen, men i nat var nu en lidt sløj omgang – hvor vi før har haft omkring 300 kilo hummer pr. træk, fik vi i nat kun omkring 190 kilo, fortæller skipper Henrik Hansen til Fiskeri Tidende.

Noget kunne tyde på, at sæsonen efter jomfruhummer er ved at være forbi, hvor skipper Henrik Hansen og hans makker fisker i øjeblikket.

- Nogle af de lokale her i Strandby fortæller, at det kan være slutningen på sæsonen her, men så flytter vi os bare efter fisken. Vi kan enten flytte nordpå til Skagen eller Hirtshals, eller vi kan gå ned til Gilleleje, siger Henrik Hansen, som sammen med makkeren har fisket efter jomfruhummer med base i Strandby næsten hele året.

- Vi sejlede herop, da de lukkede for torskefiskeriet i Storebælt i midten af februar måned. Det har været godt fiskeri efter jomfruhummer, hvor vi i sommer så priser oppe omkring 140 kroner kiloet. Lige nu er der lidt udfordringer for fabrikkerne, hvor de ikke kan følge med, men det kan jeg sådan set godt forstå, når der bliver landet så mange jomfruhummer i øjeblikket, siger Henrik Hansen.

Det er en meget optimistisk skipper, Fiskeri Tidende taler med.

- Vi gider ikke se negativt på det. De lukkede for torskefiskeriet i februar, så flyttede vi bare herop. Nu ser det ud til, at vi skal flytte efter fisken igen, men vi har stadig det frie liv som fiskere. Et liv, vi godt kan lide, og vi har haft en fantastisk sæson med jomfruhummer. Mon ikke vi kan finde nogle flere, inden vi i november eller december går tilbage i torskefiskeriet, siger Henrik Hansen.

Flere Nyheder