FN 109 Nordland er på prøvefiskeri efter brisling i Kattegat 

Trawleren FN 109 Nordland er på vej hjemover mod Strandby onsdag aften efter en tur i Kattegat efter industrifisk, da Fiskeri Tidende taler med sk
12 jan 2018

Trawleren FN 109 Nordland er på vej hjemover mod Strandby onsdag aften efter en tur i Kattegat efter industrifisk, da Fiskeri Tidende taler med skipperen.  

- Lige nu er vi med i noget prøvefiskeri efter brisling i Kattegat. Vi er nogle stykker, der er med, men det er ikke sådan, at vi har fået ekstra kvote til det. Vi fisker på vores egen kvote. Formålet er, at vi skal ud og se, om vi kan finde brisling. Altså om der er nogle i Kattegat. Hvis det viser sig, at der er, så bliver fiskeriet åbnet for andre, fortæller skipper og ejer Michael Nielsen, som har fået lidt fisk med hjem på trods af vejret. 

- Vi har omkring 15 tons med hjem, som vi har fanget syd for Anholt. Det er fint nok, for det har ikke været de bedste forhold at fiske i, siger Michael Nielsen. 

Selv om det er industrifisk, bliver fisken alligevel sejlet hjem til Strandby. 

- Vi sejler altid hjem til Strandby. På den måde kan vi være med til at holde havnen i gang. Fisken bliver så kørt videre til Grenaa Lossekompagni, siger Michael Nielsen, som håber, de kan blive ved med fiskeriet efter brisling. 

- Vi vil helst fiske efter brisling her i starten af året, indtil tobis sæsonen begynder. Og prisen er da også nogenlunde - den ligger omkring halvanden krone kiloet. 

Normalt er de tre mand om bord, men på denne tur har de kun været to. 

- Vi er kun to mand ude denne gang. Og det har kun taget to træk. Jeg tror alt i alt, at vi har fisket i 8-10 timer, så der er brisling derude, de skal bare findes, siger Michael Nielsen. 

Han er i dag eneejer af fartøjet, hvor hans far før i tiden også ejede en del. 

- Jeg overtog det 100 procent for 5-6 år siden, hvor vi havde 50 procent hver. Min far er nu på pension, men han var da lige med ude her mellem jul og nytår, siger Michael Nielsen. 

Flere Nyheder