FN 267 Emilie blev døbt på behørig vis

[caption id="attachment_17497" align="alignright" width="356"] Det gik helt efter bogen, da Emilie Klitlund døbte FN 267 Emilie. Foto: Claus Kirkegaar
af Claus Kirkegaard
01 maj 2018

[]

Dagen, som fiskeskipper Ejner Klitlund havde ventet længe på, oprandt endelig fredag den 27. april i år, da hans nye fartøj FN 267 Emilie lå færdigt ved kajen i Strandby - klar til at blive døbt.

Det er JOBI Værft i Strandby, der har haft ansvaret for færdiggørelsen af fartøjet, efter skroget blev leveret fra et polsk værft i efteråret 2017.

Emilie Klitlund, datter af Ejner Klitlund, forestod dåben af fartøjet, og det blev gjort lige efter bogen. Champagneflasken knustes mod fartøjets stævn i første forsøg, og så var der tid til, at de mange fremmødte kunne komme om bord for at se, hvordan fartøjet var indrettet.

Det er meningen, at far og søn, Ejner og Rasmus Klitlund samt det mangeårige besætningsmedlem, Jesper Pedersen, skal fiske med fartøjet, som er indrettet, så det både kan fiske efter industri- og konsumfisk.

Der er også et generationsskifte på vej, da det er meningen, at Rasmus Klitlund skal have part i det nye fartøj, som indledningsvis skal ud og fiske efter tobis.

Flere Nyheder