Fødselshjælp har været en succes

[caption id="attachment_10522" align="aligncenter" width="620"] Læsø Fiskeindustri har haft succes med deres finansieringsmodel til nyetablerede jomfr
08 maj 2016

[]

Sidste år tog Læsø Fiskeindustri tyren ved hornene og gjorde noget ved det finansieringsproblem, unge fiskere oplever, når de går i banken og får nej til at få finansieret ønsket om at få foden på eget dæk. Læsø Fiskeindustri er afhængige af, at der kommer nye jomfruhummerfiskere til, der kan erstatte den majoritet af jomfruhummerfiskere, der efterhånden er noget grå i toppen. Fabrikken er afhængig af, at der også i fremtiden er fiskere, der kan forsyne den med råvarer. Derfor udviklede Læsø Fiskeindustri en model, hvor de går ind med en del af finansieringen af et jomfruhummerfartøj.

- Vi er indtil videre gået ind i finansieringen af to Strandby fartøjer og et fartøj fra Læsø, fortæller Søren Larsen, administrerende direktør i Læsø Fiskeindustri. Han kan konstatere at fødselshjælpen har været en succes.

- De tre fartøjer har gjort det godt, og har helt afgjort levet op til det, vi forventede, siger Søren Larsen. Finansieringsmodellen har faktisk været så stor en succes, at Læsø Fiskeindustri har mod på mere.

- Vi er klar til at gå ind flere projekter, hvis der kommer flere, der er interesserede i at etablere sig i jomfruhummerfiskeriet, siger Søren Larsen. Læsø Fiskeindustri vurderer projekt til projekt og går typisk ind med lån på mellem 200.000 og 500.000 kroner til projekter, der primært fisker jomfruhummere.

Flere Nyheder