Første hold fiskeriteknologer er startet på Fiskeriskolen

[caption id="attachment_12600" align="aligncenter" width="620"] De fem nye Fiskeriteknologer er fra venstre Unqaaq Krutzmann, Kasper Schaltze, Kasper
08 feb 2016

[caption id="attachment_12600" align="aligncenter" width="620"]Første hold fiskeriteknologer på Fiskeriskolen De fem nye Fiskeriteknologer er fra venstre Unqaaq Krutzmann, Kasper Schaltze, Kasper Andersen, Mette Fonsbæk og Peter Berthelsen. Foto: René Dandanell.[/caption]

2. semester er netop gået i gang for fiskeriteknologerne, og det betyder, at de det næste halve års tid har deres daglige gang på Fiskeriskolen i Thyborøn. På første semester, der foregår på Erhvervsakademiet i Holstebro går fiskeriteknologerne sammen med andre teknologer til en grundlæggende fælles undervisning.

 

På 2. semester vælges den vej, som den studerende skal gå, og det har nu betydet, at der er fem fiskeriteknologer på vej gennem uddannelsen.

De skal i løbet af det halve år på skolen i Thyborøn blandt andet på søsikkerhedskursus i tre uger, så de senere i deres karriereforløb er klar til  fx. at tage arbejde på et fiskefartøj, Det kan både være i forbindelse med projekter, der omhandler optimering af fisketeknik, men det kan også være procesoptimering på et fabriksskib. De studerende får også på Fiskeriskolen et indblik i fangstteknikker og -metoder på et moderne fiskefartøj, og de vil også komme til at arbejde sammen med de fiskehandlere, der også er under uddannelse på skolen.

 

 

Det er vidt forskellige baggrunde, som de fem nye fiskeriteknolog-studerende kommer med. En af dem kommer med en HF-eksamen i bagagen, en anden har været butiksslagter, én er uddannet grafiker, mens de to sidste har erfaringer med fra fiskeriet.

 

 

 

 

 

Flere Nyheder