Første Indonesiske tunfiskeri er MSC-certificeret

Tunfiskeriet "PT. Citraja Ampat Canning, Sorong Pole and Line Skipjack and Yellowfin Tuna (PT CRAC)" er det første tunfiskeri i Indonesien (og det and
af Line Dalgaard Jensen
26 nov 2018

Tunfiskeriet "PT. Citraja Ampat Canning, Sorong Pole and Line Skipjack and Yellowfin Tuna (PT CRAC)" er det første tunfiskeri i Indonesien (og det anden tunfiskeri i Sydøstasien) til at opnå MSC-certificering.

PT CRAC har frivilligt taget kontakt til certificeringsorganet DNV GL,  med ønske om at vurdere bæredygtigheden af deres fiskeri over for MSC's fiskeristandard. Certificeringsprocessen tog 18 måneder og indeholdt en analyse af al tilgængelig videnskab, data, interessent høring, besøg på stedet og peer review af uafhængige eksperter.

Som verdens næststørste fisk og skaldyrs leverandør spiller Indonesien en vigtig rolle i at beskytte verdenshavene og de marine ressourcer. Den indonesiske regering har forpligtet sig til
nye foranstaltninger for at bevare denne certificering, der viser lederskab i at tackle udfordringen ved uholdbart fiskeri.

PT CRAC er et mindre fiskeri med meget lille påvirkning. Fiskeriet består af 35 fiskerbåde, der fisker med stang og line og beskæftiger ca. 750 lokale fiskere. PT CRAC har eksisteret siden 1975, fiskeriet foregår med stang og line. Tunene fanges enkeltvist med minimal påvirkning af det marine økosystem.

Flere Nyheder