Første spadestik til nyt kassevaskeri i Hirtshals

Det virkede som bestillingsarbejde, da bygerne stoppede, lige da der blev afholdt taler i forbindelse med det første spadestik skulle tages til det ny
af Claus Kirkegaard
24 aug 2018

Det virkede som bestillingsarbejde, da bygerne stoppede, lige da der blev afholdt taler i forbindelse med det første spadestik skulle tages til det nye kassevaskeri på havnen i Hirtshals torsdag den 23. august foran en snes mennesker fra fiskeriforeningen, havnen og entreprenøren HMU.

Vicehavnedirektør, Karen Eilers, lagde ud med at sige, at havnen vil fiskeriet i Hirthals, og at havnen gerne vil være medspiller, så fiskeriet kan bevare sin position i dansk fiskeri.

Herefter var det den tidligere auktionsmester og tidligere bestyrelsesmedlem i havnens bestyrelse, Knud Damgaard, der kunne fortælle de fremmødte, at han havde set frem til denne dag.

- Havnen har taget en beslutning om denne bygning, som ikke bliver helt billig. Men det er nødvendigt for at bevare positionen som en af de store fiskerihavne i Danmark, lød det blandt andet fra Knud Damgaard.

Formanden for Hirtshals Fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen - Niller, nævnte også i sin tale, at havnen og fiskeriet arbejder godt sammen.

- Og så ser vi frem til at byggeriet står færdigt her til foråret, så vi kan få etableret et vaskeanlæg og komme i gang med at vaske kasser herovre, lød det blandet andet fra Niller.

Det nye vaskeanlæg bliver bygget som en tilbygning til Fisketerminalen og forventes at stå færdig i foråret 2019.

Flere Nyheder