Første tur efter brisling overstået

[caption id="attachment_12455" align="aligncenter" width="620"] L 526 Lonny Hedvig[/caption] Det er en alt andet end travlt optaget fiskeskipper, s
16 jan 2016

[caption id="attachment_12455" align="aligncenter" width="620"]L 526 Lonny Hedvig juni 2012 L 526 Lonny Hedvig[/caption]

Det er en alt andet end travlt optaget fiskeskipper, som Fiskeri Tidende får fat i, da vi ringer til René Schmidt, som er skipper på L 526 Lonny Hedvig. Han er kommet hjem igen efter en tur i kanalen efter brisling.

- Vores første tur efter brisling er overstået. Vi sejlede ud den første januar og kom hjem den 9. januar igen. Vi fik 700 tons brisling med hjem, hvilket er fint nok, men til sidst begyndte der at blive lidt for langt mellem fiskene. Derudover var der også omkring 25 nordmænd dernede, fortæller René Schmidt til Fiskeri Tidende og fortsætter:

- Det var ellers nogle fine fisk, vi fik med hjem. Prisen ligger på 1,90 kroner kiloet, og så får vi 10 øre ekstra pr. kilo, fordi vi har en god kvalitet med hjem. Så to kroner kiloet – det synes vi, er en fin pris. Alle vores brisling bliver landet til TripleNine i Thyborøn.

Selv om det var en tilfredsstillende første tur for René Schmidt og de tre øvrige besætningsmedlemmer, er det ikke sikkert, at L 526 Lonny Hedvig kommer på havet igen foreløbig.

- Hvis vi hører noget godt om fiskeriet, tager vi afsted igen, ellers kan det være, vi først kommer på havet igen til sommer. Vi har ingen tobis kvote – det skal vi ud og leje – og det er for dyrt. Så kan det være, vi venter til omkring Sankt Hans, før vi tager afsted efter brisling igen. Vi har normalt vores hovedfiskeri fra august til jul, hvor vi fanger brisling og sperling, siger René Schmidt.

Når fartøjet ligger i havn, er det nærliggende at tro, at besætningen har travlt med reparationer og vedligeholdelse.

- Vi går da og laver lidt på fartøjet. Men ikke lige nu. Det er for koldt. Men så kan det være, jeg kan få spillet lidt mere golf, selv om det ikke er noget, man kan leve af, fortæller en grinende René Schmidt.

Flere Nyheder