Første tur i år

[caption id="attachment_12727" align="aligncenter" width="620"] L 300 Lagunen[/caption] Kalenderen siger slutningen af februar måned, men alligevel
27 feb 2016

[caption id="attachment_12727" align="aligncenter" width="620"]L 300  og SG 67 Thorsminde L 300 Lagunen[/caption]

Kalenderen siger slutningen af februar måned, men alligevel er det første gang på havet efter fisk i år for besætningen om bord på garnfartøjet L 300 Lagunen. Torsdag morgen har fartøjet lige forladt Thorsminde.

- Vi er lige sejlet ud af havnen for første gang i år. Jeg har haft et dårligt knæ, som har gjort det svært at komme ud. Og så har prisen på torsk været så lav, at det nærmest ikke har kunnet betale sig for os at tage ud efter dem. Så lige nu er det rødspætter, vi går efter. Vi sejler to timer vestover fra Thorsminde for at sætte de 300 garn, vi har med, fortæller altså skipper Ulf Pierre Kromann, som ud over at være skipper ejer halvparten af fartøjet. Den anden halvpart købte hans søn for nogle år siden.

Prisen på torsk har været så langt nede, at skipper tænker på, om de skal leje deres kvote ud i år.

- Når prisen er så langt nede som nu – omkring 17 kroner kiloet, og vi kan få 12 kroner kiloet i leje, så er der ikke meget fidus i at tage ud og fange dem. Når man lejer dem ud, så er det levende vægt, mens det er renset vægt, vi får penge for, når vi fanger dem, så hvis prisen ikke retter sig, så er det bestemt en mulighed at leje torsken ud i år, siger Ulf Pierre Kromann.

Planen er nu rødspætter et stykke tid, hvorefter de vil gå lidt længere sydpå.

- Lige nu er det rødspætter, det gælder. Derefter tager vi i kanalen efter tunger. Når vi fisker efter rødspætter heroppe, så lander vi altid i Thorsminde, men når vi går i kanalen, så lander vi i Holland. Dernede har de også nogle helt andre landingsomkostninger. Vi betaler 17 procent herhjemme, mens vi kan nøjes med 6 procent dernede, så det skal også med i beregningen, siger altså skipper Ulf Pierre Kromann.

Flere Nyheder