Folketinget skal behandle forslag om ophævelse af FKA og IOK

Folketinget skal i den kommende tid behandle et beslutningsforslag, der vil ophæve de nuværende ordninger i fiskeriet – FKA og IOK. Det er tre partier
21 Apr 2016

WEB Christiansborg hel figur marts 2015Folketinget skal i den kommende tid behandle et beslutningsforslag, der vil ophæve de nuværende ordninger i fiskeriet – FKA og IOK. Det er tre partier, der står bag forslaget – Enhedslisten, Alternativet og SF – fremgår det af forslaget, der blev fremsat den 1. april.

Beslutningsforslaget vil – hvis det går uændret igennem Folketinget – medføre, at Regeringen bliver pålagt at ophæve de gældende ordninger efter opsigelsesvarslet på otte år. Samtidig vil forslaget pålægge Regeringen at ”indføre tiltag til styrkelse af det danske naturskånsomme kystfiskeri”.

Ifølge beslutningsforslaget vil det skulle føre til, at såvel FKA- som IOK-systemet ophører med at eksistere med udgangen af 2024. Det skal – fremgår det af bemærkningerne til beslutningsforslaget – sikre, at staten ”genvinder kontrollen med de danske fiskekvoter og herved sikrer, at fiskeriet kan udvikles i en retning, der sikre kystfiskeriets overlevelse, lokal beskæftigelse, og at Danmark lever op til sine regionale og globale forpligtelser om at genoprette den marine biodiversitet”.

 

Flere Nyheder