Folketingskandidat vil have fisk på dagsorden

[caption id="attachment_9985" align="alignright" width="171"] Kristian Andersen[/caption] Fiskere og fiskeindustri og havne i Nordjylland beskæ
16 jun 2015

[caption id="attachment_9985" align="alignright" width="171"]Kristian Andersen Kristian Andersen[/caption]

Fiskere og fiskeindustri og havne i Nordjylland beskæftiger 10.000 og indbringer mere end halvdelen af den eksportindtægt på 20 milliarder, som dansk fiskeri hvert år skaffer landet – og alligevel har erhvervet ikke været nævnt med et ord i valgkampen.

Derfor går den nordjyske Venstre-folketingskandidat Kristian Andersen nu til V-formand Lars Løkke Rasmussen, for at sætte fiskeriet og følgeerhvervene på en ny borgerlig regerings dagsorden. , som helt er glemt i de vækstplaner, SR-regeringen har fremlagt.

- Fiskerne og fiskeriet er lige som landbrug og turisme noget af det, Nordjylland er allerbedst til. Nordjyske fiskere og alle følgeerhvervene i fiskeindustrien og serviceerhvervene i de nordjyske fiskerihavne på Læsø, Skagen, Strandby, Hirtshals og Hanstholm udgør et meget stor del af den samlede danske eksport af fiskeprodukter. Og de skal ikke svigtes – for det har hverken Nordjylland eller Danmark råd til, hvis vi skal have en chance for at klare os i konkurrencen om fremtidens vækst og velfærd, siger Kristian Andersen.

Og han har opbakning fra formændene for mindst fire af de fem nordjyske fiskeriforeninger – i Strandby, Læsø, Skagen og Hirtshals, som alle har fulgt valgkampen med sørgmodighed, fordi ingen har talt for bedre rammevilkår for fiskeriet.

Men det vil de nu sammen med Kristian Andersen lave om på.

-Det gælder for fiskeriet som for alle andre erhverv, at der skal være nogle stærke og stabile rammer for erhvervet, hvis det skal udvikle sig og tiltrække de unge mennesker, der skal føre erhvervet videre. Og der kan vi bare konstatere, at der simpelthen er store udfordringer, som vi skal have løst, siger Kristian Andersen.

-Regeringen har fravalgt fiskeriet, da man nedsatte de såkaldte vækstteams, men fiskeproducerede erhverv
har levet deres egen vækstplan, ”Dansk fiskeri og akvakultur – nye rammer; ny vækst, som jeg meget gerne vil tage udgangspunkt i.  Det er et ambitiøst katalog over, hvad erhvervet selv ser af muligheder for at styrke Danmark i kampen for fremtidens vækst og beskæftigelse. Især i Nordjylland. Og det er et udmærket udgangspunkt for den dialog, der skal føre til en ny samlet vækstplan for fiskeriet og følgeerhvervene, siger Kristian Andersen.

Flere Nyheder