Forbrugerne foretrækker danske fødevarer

Danmarks Fiskeriforening PO arbejder ihærdigt på at få flere danskfangede fisk ud til de danske forbrugere – og en ny undersøgelse viser, at der god g
21 sep 2016

Danmarks Fiskeriforening PO arbejder ihærdigt på at få flere danskfangede fisk ud til de danske forbrugere – og en ny undersøgelse viser, at der god grund til at arbejde videre ad det spor: Danskerne foretrækker nemlig danske fødevarer.

Det er DR P4, der i denne uge har fokus på lokalt fremstillede fødevarer fra dansk landbrug. DR har bl.a. fået lavet en meningsmåling, der fortæller, at 70 af danskerne svarer, at ”det er vigtigt eller meget vigtigt at bevare landbruget i Danmark fremfor at flytte det til udlandet, hvor man kan producere billigere varer”.

I samme ombæring svarer 66 procent, at ”de er parate til at betale en højere pris for fødevarer, hvis det kan gavne det danske landbrug økonomisk”.

Fra landbrugets side bliver undersøgelsen – måske ikke overraskende – modtaget med glæde. De ser det som et tegn på, at danskerne er glade for den nuværende fødevareproduktion fra dansk landbrug, og at det er afgørende for landbruget generelt med den positive opbakning fra forbrugerne.

- Så håber vi selvfølgelig, at det også holder, når folk kommer ud til kølediskene og skal vælge deres produkter, siger formanden for Vestjysk Landboforening, Søren Christensen, til DR Midt & Vest.

 

 

 

 

 

Flere Nyheder