Forhåbningen om en højere pris bristede på Bornholm

Tirsdag tog formanden for Bonrholms & Christianøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen, på havet med R 192 Andrea i håb om en rimelig pris efter en uge
14 May 2015

Tirsdag tog formanden for Bonrholms & Christianøs Fiskeriforening, Thomas Thomsen, på havet med R 192 Andrea i håb om en rimelig pris efter en uge, hvor det ikke var blevet til meget fiskeri – blandt andet fordi han som de øvrige bornholmske fiskere valgte at følge opfordringen fra opkøberen, Bornholm Fisk, om at blive ved kajen henover forrige weekend for at undgå lave afregningspriser.

- Vi havde bestemt en forventning om, at prisen var højere end 3,75 kroner, for så havde vi ikke sejlet, fortæller Thomas Thomsen, der fik besked om prisen, da han først var på havet.

Normalt kommer prisen først dagen efter der er landet, men på grund af den nuværende situation valgte Bornholm Fisk, der køber fisken, at melde prisen ud samme dag.

Han sejlede tidligt, kvart over tre, og gik ud fra, at prisen på torsken efter nogle dage, hvor Bornholm Fisk havde lagt op til en lav pris, igen kunne byde fiskerne en rimelig pris.

- Smertegrænsen er omkring de 6 kroner. Vi kan ikke tåle de lave priser i en hel sæson, siger Thomas Thomsen og peger på, at sidste sæson også var præget af lave priser, og fiskernes økonomi er presset yderligere med prisdykket i år.

Flere Nyheder