Forlægning fra Agger til Amtoft Havn

[caption id="attachment_18842" align="alignright" width="300"] HM 324 Lea sejlede sidste uge fra Agger til Amtoft for at være klar til østersfiskeriet
af Claus Kirkegaard
23 okt 2018

[caption id="attachment_18842" align="alignright" width="300"] HM 324 Lea sejlede sidste uge fra Agger til Amtoft for at være klar til østersfiskeriet i Løgstør Bredning i denne uge. Foto: Fiskerforum[/caption]

Fartøjet HM 324 Lea sejlede i sidste uge fra Agger til Amtoft Havn for at være klar til østersfiskeri mandag i denne uge. 

- Lige nu er vi snart ved Oddesundbroen. Vi er i gang med en forlægning fra Agger til Amtoft Havn for at være klar til østersfiskeri i Løgstør Bredning fra på mandag. Vi har taget den første 14-dages ration, og næste periode begynder på mandag. Jeg har to østers-licenser på fartøjet, så vi må fange 994 kilo østers på de 14 dage, siger Ernst Christensen, som er skipper og ejer af fartøjet. 

I år har de lidt længere sejlads, før de kan fiske efter østers i Limfjorden. 

- I år har vi fiskeri efter østers i Løgstør Bredning, så det giver da lidt længere sejlads, end hvis det var i Nissum Bredning. Men der er kommet større rationer i år. Vi må fange omkring tre gange så mange østers i forhold til sidste år, siger Ernst Christensen. 

Med en større kvote for østersfiskeriet i år, kan fiskerne godt være lidt bekymret for, om prisen kan holde sig i et fornuftigt leje. 

- Vi frygter lidt en prisnedgang. Men vi håber da, at vi kan holde priserne på et nogenlunde niveau. Vi kender endnu ikke priserne, siger skipper, som afsætter sine Østers til TD Seafood på Jegindø. 

- Dem har vi haft et samarbejde med i flere år nu, siger han. 

Ud over østersfiskeriet har fartøjet også gang i hummerfiskeri. 

- Vi har vores hummertejner til at stå i Nissum Bredning. Dem kigger vi til en gang om ugen. Det har været et godt fiskeri fra første september, men nu er det lige som om det er aftagende. Men det er der nu ikke noget unormalt i, at det forløber sådan, siger Ernst Christensen, som efterhånden har fisket i mange år. 

- Jeg begyndte at fiske i 1957 med Westbank. Dem har jeg haft fire af, og nu er det min søn, der fisker med HM 424 Westbank, fortæller Ernst Christensen. 

Flere Nyheder