Formand: Kvælstof pressede fiskene sydpå

[caption id="attachment_4214" align="alignright" width="283"] Formanden for Bælternes Fiskeriforening Allan Buch vurderer, at udslip i forbindelse med
04 aug 2016

[]

Storbranden hos Dangødning på Frederica Havn i februar betød at store mængder palmeolie løb ud i Lillebælt. De store mængder kvælstof herfra pressede fiskene syd på i Lillebælt. Det fastslår Allan Buch, fiskeskipper og formand for Bælternes Fiskeriforening.
- De første to dage efter storbranden på Frederica Havn oplevede vi stopfyldte ruser i den del af Lillebælt, der ligger syd for Middelfart, men de stort set var tomme på tredjedagen. Det fortæller mig, at det massive udslip af kvælstof har presset fiskene sydpå med strømmen og er en af årsagerne til, at vi oplever en markant nedgang i fangsterne, siger Allan Buch til Fredericia Dagblad Han peger på, at vestenvind betyder en sydlig strøm i Lillebælt, og netop på natten, hvor branden hærgede, var der vestenvind. Allan Buch er i følge Fredericia Dagblad stærkt utilfreds med at Miljøstyrelsen ikke straks efter udslippet igangsatte aktiviteter i Lillebælt for at kortlægge omfanget af forureningen. Disse informationer kunne i dag have været med til at fastslå, hvad forureningen har betydet for fiskebestanden i Lillebælt, hvor fiskerne har oplevet færre fangster efter branden.

 

 

Flere Nyheder