Formanden bød velkommen til jubilæums-generalforsamling

[caption id="attachment_17372" align="alignleft" width="267"] Formand Per Skødt Hansen kunne byde velkommen til en særlig generalforsamling lørdag i f
af Line Dalgaard Jensen
03 mar 2018

[]

Formand Per Skødt Hansen lagde i sin beretning ud med at byde velkommen til et særligt år i Bønnerup Fiskeriforening, da det var 100 år siden, der første gang blev budt velkommen til en generalforsamling i foreningen, som er dannet i 1918.

Han kunne dog ikke skjule sin skuffelse over, at der kun var dukket ganske få medlemmer op til generalforsamlingen - ud over bestyrelsen, som tæller fem medlemmer.

Derudover kom han i sin beretning godt omkring de emner, der har haft betydning for fiskerne - både lokalt og på landsplan.

 

I forhold til det forgangne år kom formanden ind på, at det havde været et svært år for garnfiskerne i foreningen.

- 2017 blev ikke året, hvor de mindre fartøjer, der fisker med garn, kunne lave en anstændig omsætning. Fiskeriet efter søer var nærmest ikke eksisterende, og den større kvote på tunger kunne ikke rette op på det, sagde Per Skødt Hansen og nævnte, at 2017 var gået noget bedre for trawlerne, som kunne notere året som et godt år.

Han var godt tilfreds med forhøjelse af kvoten på torsk og tunger i 2017, som for en stor dels vedkommende blev reserveret til det lukkede kystfiskersegment.

- I 2018 faldt biologerne så tilbage i deres gamle spor - en nedskrivning på tungekvoten, men dog en opskrivning af bifangstkvoten på torsk i Kattegat. Desværre giver en lille opskrivning af en næsten ikke eksisterende torskekvote samtidig med en nedskrivning af en økonomisk større tungekvote ikke et bedre økonomisk resultat, lød det fra Per Skødt Hansen.

Flere Nyheder