Forskere: Der bliver fisket på mindre end fire procent af verdenshavene

[caption id="attachment_7804" align="alignright" width="400"] Fiskeri er stadig det fødevareerhverv med det laveste miljømæssige aftryk pr. fremstille
af Claus Kirkegaard
07 sep 2018

[]

Tidligere i år hævdede en gruppe undersøgelser fra Global Fishing Watch, at fiskeriaktiviteter forekom i 55 procent af verdenshavene. Som følge heraf viste deres undersøgelse, at det fiskede område er fire gange større end det område, som landbruget beskæftiger sig med i forhold til kvadratkilometer.

Europêche argumenterede derefter for, at undersøgelsen var baseret på videnskabeligt mangelfulde og/eller forkerte data, der overvurderede andelen af ​​havet, hvor fiskeri forekommer.

En ny videnskabelig forskning, der er udviklet af Havforskningsinstituttet for Marinvidenskab og Fiskeri fra University of Washington, dokumenterer i stedet, at det egentlige fodaftryk for fiskeri er mindre end 4 procent.

Videnskaben bekræfter ligeledes, at fiskeri fortsat holder fast i førstepladsen som det fødevareerhverv med den laveste effekt på miljøet i forhold til fremstillingsmetode.

 

Flere Nyheder