Forventning om en forhøjelse for brisling på 100.000 tons

Brislingefiskerne kan formentlig se frem til en forhøjelse af den nuværende brislingekvote i Nordsøen, og at forhøjelsen kan være på omkring 100.000 t
13 aug 2015

Brislingefiskerne kan formentlig se frem til en forhøjelse af den nuværende brislingekvote i Nordsøen, og at forhøjelsen kan være på omkring 100.000 tons. Det er resultatet af en direkte henvendelse fra DFPO til den nyudnævnte fiskeriminister, Eva Kjer Hansen.

I forbindelse med et møde med netop ministeren tirsdag i denne uge har formanden for DFPO, Svend-Erik Andersen, fået bekræftet, at Eva Kjer Hansen har taget opfordringen fra DFPO til sig og rettet henvendelse til EU-Kommissionen om en forhøjelse – og at den henvendelse er faldet positiv ud.

- Og forventningen er nu, at der kommer en kvoteforhøjelse i et niveau af 100.000 tons, fortæller Svend-Erik Andersen til Fiskeri Tidende.

Det glæder formanden for DFPO, men han understreger, at det haster med forhøjelsen.

- Vi ser lige nu et brislingefiskeri, der er helt på højde med, når tobisfiskeriet er på sit højeste, hvor fartøjerne kommer hjem med fuld last på mindre end en uges fiskeri. Så derfor skal forhøjelsen forhandles på plads så hurtigt som muligt, så fiskerne kan nå at få gavn af den, siger Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder