Fremtidens fiskefartøj skal udvikles

Hvordan skal fremtidens fiskefartøj se ud? Det spørgsmål var sat på dagsorden, da Fiskeriets Servicefag havde inviteret til seminar om fremtidens fisk
28 Apr 2016

Hvordan skal fremtidens fiskefartøj se ud? Det spørgsmål var sat på dagsorden, da Fiskeriets Servicefag havde inviteret til seminar om fremtidens fiskefartøj.

Inspirationen til mødet kom fra et tidligere besøg i Holland, hvor Danmarks Fiskeriforening PO besøgte flere af aktørerne omkring projektet MDV 1 Immanuel. MDV 1 Immanuel er et nyt innovativt fiskefartøj i den hollandske fiskeriflåde, hvor der er tænkt på optimering af brændstoføkonomien. Det har gjort, at fartøjet har fået et noget anderledes design end normale fiskefartøjer, og det fremdrives med en hybrid motor med diesel-elektrik. Derudover er der genbrug af varmen ombord og LED anvendes til belysning.

Fiskeriskolen vil gerne have input til hvordan fremtidens fiskefartøj kan se ud? Læs her om oplægget. 

Derfor havde Fiskeriets Servicefag indbudt til seminaret, og formand Mogens Jepsen slog derfor også tonen an, at ideen var at foretage nogle tigerspring i forhold til ideer til fremtidens fartøjs udformning og indretning. Han havde derfor også en opfordring med til deltagerne.

- Det er jer fiskere, der i fællesskab skal sætte noget i gang. Vi skal have de betydende aktører med til konceptudvikling, lød det fra Mogens Jepsen.

Det er blandt andet det hollandske projekt omkring MDV 1, der har inspireret til nytænkning. 

https://youtu.be/E0I6O2JDyCc

Flere Nyheder