Fritidsfiskere kritiserer Dan Jørgensen

Tre fritidsfiskerorganisationer kritiserer nu fødevareminister Dan Jørgensen i forbindelse med hans fremfærd omkring visionerne for det rekreative fis
23 feb 2015

Tre fritidsfiskerorganisationer kritiserer nu fødevareminister Dan Jørgensen i forbindelse med hans fremfærd omkring visionerne for det rekreative fiskeri i Danmark. De har tidligere været med til at formulere visionerne, men de er utilfredse med den måde Dan Jørgensen fremlægger visionerne.

- Vi vil have drejet ministeren tilbage på sporet, lyder det fra Landsformand i Dansk Amatørfiskerforening, Kaj Poulsen.

- Vi synes, at ministerens udmeldinger har været for ensidige. Det startede egentlig som et samarbejde inden for det rekreative fiskeri omkring visioner for fremtiden, men siden er det tippet til fordel for lystfiskeriet på bekostning af fritidsfiskeriet og erhvervsfiskeriet, forklarer han om baggrunden for utilfredsheden blandt nogle af de rekreative fiskerorganisationer.

Ifølge Kaj Poulsen er de rekreative organisationer fortsat enige om visionen, hvor det er helt centralt, at der ikke er nogle, der skal have ret til en fiskeart, en lokalitet eller en årstid for fiskeri.

- Vi skal alle kunne være der, forklarer han og understreger, at Dansk Amatørfiskerforening ikke mener, der er opstået splid mellem de rekreative fiskeorganisationer.

- Det er alene ministeren, der melder ensidigt ud. Hvis jeg skal sige det meget firkantet, så ser det ud til, at han ønsker at tækkes det største antal vælgere, og det er der hos lystfiskerne.

[button color="red" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/ferskvandsfiskeriforening-efterlyser-det-saglige-og-videnskabelige-grundlag/" ]Efterlyser saglighed og dokumentation[/button]

Flere Nyheder