Frygteligt vejr

[caption id="attachment_4783" align="aligncenter" width="620"] A 357 Hanne Due[/caption] Vejret er ikke så godt, da Fiskeri Tidende fanger skipper
03 Apr 2015

[caption id="attachment_4783" align="aligncenter" width="620"]A357 A 357 Hanne Due[/caption]

Vejret er ikke så godt, da Fiskeri Tidende fanger skipper Allan Aabenhus lidt nord for Hirtshals i Skagerrak.

- Det er et frygteligt vejr, men vi har lige rigget om til rødspætter, så vi skulle ud og prøve – bare lige om hjørnet, så at sige, fortæller Allan Aabenhus til Fiskeri Tidende.

Priserne på rødspætter ser bedre ud i år end sidste år, hvilket glæder skipper. Men det kan jo altid blive bedre.

- Der har været gode priser på rødspætter. Omkring 8,40 kroner for de små og mellem 13 og 14 kroner for 3'er rødspætter. Det er bedre end sidste år, men stadig alt for lidt efter min mening.

- Inden vi riggede om til rødspætter har vi været på jomfruhummer fiskeri. Vi tænkte faktisk på, om vi skulle gå direkte over til tobis, men vi giver lige fladfiskene en chance i en 14 dages tid, og så rigger vi om til tobis. Men kommer der gode meldinger om tobis, så rigger vi om med det samme, siger Allan Aabenhus.

I løbet af vinteren har der været forlydender om gode priser på tobis, og Allan Aabenhus er da også spændt på at se, hvor prisen kommer til at ligge.

- De må jo gerne koste lidt. Jeg hørte om priser helt op til 2,10 kroner i vinter, men jeg har så også hørt priser på mellem 1,40 og 1,60 kroner, så jeg er da spændt på, hvor de ender. Prisen plejer at stige lidt i løbet af sæsonen, når fisken bliver lidt federe og indeholder mere olie. Men det er jo lettere at regne med 2 kroner – uden at bruge lommeregner, fortæller en grinende Allan Aabenhus.

Det er ikke kun olieindholdet i fisken, der bestemmer prisen på tobis.

- Det kommer også an på, hvor stor kvote, de får i Peru. Så det er lidt spændende for os. Jo lavere kvote de får – jo bedre for os, siger Allan Aabenhus.

Flere Nyheder