Fuld fart på fiskeriet hen over sommeren

[caption id="attachment_13891" align="aligncenter" width="620"] L 237 Dorte-Rixen[/caption] Fartøjet L 237 Dorte-Rixen er lige stævnet ud fra havne
26 jun 2016

[caption id="attachment_13891" align="aligncenter" width="620"]L 237 Dorte Rixen L 237 Dorte-Rixen[/caption]

Fartøjet L 237 Dorte-Rixen er lige stævnet ud fra havnen i Thyborøn, da Fiskeri Tidende fanger skipper Jens Søndergaard for at spørge ham lidt om deres fiskeri. Og det er en ganske tilfreds skipper, avisen får i røret.

- Vi var lige inde og losse i går i Thyborøn, og nu er vi så sejlet af igen. Vi skal jo udnytte det gode vejr. Vi fisker efter rødspætter og blandet fisk i norsk område, så vi har da nogle timers sejlads foran os endnu. Jeg regner med, at vi er fremme ved 1-tiden i nat, og så går vi i gang med fiskeriet med det samme, fortæller skipper Jens Søndergaard til Fiskeri Tidende.

Den 6 mand store besætning er som regel ude en uges tid.

- Ja – det plejer at være en uge, hvis vi da ikke får fyldt op inden. Men det er nu ikke så sandsynligt mere, efter vi fik fartøjet forlænget. Før havde vi plads til 400 kasser. Nu kan vi have 900 kasser om bord. Det betyder meget, når vi sejler så langt efter vores fisk. Det var da en af årsagerne til, at vi fik fartøjet forlænget. Ja så er der også det med discard-ordningen, som hænger lidt over vores hoveder, siger Jens Søndergaard.

Når tiden nærmer sig slutningen af juni, er der mange, der tænker på sommerferie. Men det bliver der ikke noget af for besætningen om bord på L 237 Dorte-Rixen.

- Vi fik båden forlænget i slutningen af 2015, hvorefter det var meningen, at vi skulle ud og fiske 1. januar. Men den 16. december brændte styrehus og beboelse, så der gik lige fire måneder mere, før vi kunne komme ud og fiske. Vi har kun fisket siden 1. maj, så nu prøver vi at se, om vi kan indhente noget af det tabte. Derfor er alle ferier og fridage inddraget, siger Jens Søndergaard.

Flere Nyheder