Fusion på Bønnerup Havn skaber bekymring

[caption id="attachment_9227" align="aligncenter" width="620"] Fiskerne i Bønnerup havn er bekymrede, for at de mister indflydelse på havnens udviklin
24 okt 2015

[caption id="attachment_9227" align="aligncenter" width="620"]AS 75 (001) Fiskerne i Bønnerup havn er bekymrede, for at de mister indflydelse på havnens udvikling[/caption]

Fiskerihavn og lystbådehavn i Bønnerup skal fremover drives som en samlet enhed i fonden Bønnerup Fiskeri- og Lystbådehavn. Det sker ved en fusion mellem Den Erhvervsdrivende Fond Bønnerup Havn og Fonden Bønnerup Lystbådehavn. Baggrunden for fusionen er ønsket om at skabe et mere robust og bæredygtigt økonomisk fundament for fremtidens drift af Bønnerup Havn. Erhvervsfiskerne på havnen er dog bekymrede for konsekvenserne af den nye struktur.
- Vi er med på, at der kan spares lidt på administrationen, men vi føler lidt, at fusionen er sket hen over hovedet på os erhvervsfiskere, og vi kan godt være bekymrede for, at vi bliver sat uden for indflydelse, siger fisker og formand for Bønnerup Fiskeriforening Per Skødt Hansen, der har plads i den nye bestyrelse. Men han er som fisker i klart undertal i den nye bestyrelse.
- Der er kun én fisker ud af de ni medlemmer af bestyrelsen. Der er fire repræsentanter for lystsejlerne. Derfor er vi bange for, at de aktive fiskere kommer til at mangle indflydelse på udviklingen i fremtiden, og at vores råderum vil blive indskrænket, siger Per Skødt Hansen.

 

Flere Nyheder