Går fra rødspætte- til tungefiskeri

[caption id="attachment_8740" align="aligncenter" width="620"] L66 Maria Bork. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption] L 66 Maria Bork er netop stævne
19 mar 2017

[]

L 66 Maria Bork er netop stævnet ud fra Thyborøn onsdag ved 18-tiden, da Fiskeri Tidende får fat i ejer og skipper Michael Bork for at høre, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket. Og det er en ganske tilfreds skipper, som gerne fortæller om sit erhverv.

- Vi kom ind til Thyborøn i morges ved 4-tiden, hvor vi lossede omkring 15 tons rødspætter og 1 tons blandet konsumfisk efter en tur på fem dage. Vi har haft vores toggegarn ude nord om Monkey Banken, og det er også der, vi skal ud nu. Men jeg regner med, at vi tager alle garnene med ind igen, når vi har fået dem op, for der er for lidt blandet fisk derude – og rødspætterne er blevet lidt mindre, siger Michael Bork til Fiskeri Tidende.

De omkring 500 garn skal altså med ind, men det er ikke fordi skipper er færdig med at fiske for denne gang.

- Vi har hørt, at rødspætterne er lidt større længere mod øst, og at der også er fornuftigt med tunger derinde. Så næste tur regner jeg med, at vi sætter vores garn længere inde fra Thorsminde og ned mod Hvide Sande – sådan cirka 20-30 mil fra land, siger Michael Bork.

Han vil sætte sine garn længere mod land på trods af risikoen for uønsket bifangst.

- Ulempen er, at vi risikerer krabber i garnene, og det er et træls ekstra arbejde at rense garnene for krabber. Det er også derfor, vi har fisket så langt ude indtil nu, men nu vil vi altså prøve, fortæller han.

Både mængderne og priserne har været tilfredsstillende i år indtil videre.

- Der har været gode mængder i år, lige på nær de første uger. Og priserne har også været fine, det var de også i dag, selv om der var tilmeldt mange fisk på auktionen i Thyborøn. Vi sejler altid til Thyborøn, men hvis prisen er for lav herhjemme, sender vi fisken med lastbil til Holland, siger Michael Bork.

Flere Nyheder