Garnene er fyldt med skidt

[caption id="attachment_10523" align="aligncenter" width="620"] R 48 Tina[/caption] Det lykkes Fiskeri Tidende tredje eller fjerde gang at komme ig
16 aug 2015

[caption id="attachment_10523" align="aligncenter" width="620"]R 48 Henning Finne Hasle havn (juni 2012)  (4) R 48 Tina[/caption]

Det lykkes Fiskeri Tidende tredje eller fjerde gang at komme igennem til skipper Henning Finne for at høre, hvordan det går med hans fiskeri.

- Jeg plejer at ligge omkring 5 sømil ude, men nu er jeg nødt til at gå ud på 10 sømil, det er også derfor telefonen går så dårligt igennem. For den hopper hele tiden over på Sverige, siger Skipper Henning Finne til Fiskeri Tidende.

- Jeg ligger og fisker rødspætter. Det har jeg gjort i en måneds tid nu. Og det er da nogle fine størrelser, jeg hiver op, når jeg altså får noget med op. For mine garn er fyldt med skidt og lort, for at sige det rent ud. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. I dag har jeg fået omkring 35 kilo rødspætter, og ellers er det bare totalt fyldt med lort.

- Så kan det godt være svært at lave en dagsløn. Det er de forbandede sæler, der æder vores fisk, og giver os problemer. Man kan jo håbe på en økonomisk kompensation fra den nye regering, indtil bestanden er reguleret. Det er man nødt til at gøre på ynglepladserne, for vi ser jo næsten aldrig en sæl, men mærker kun deres store indhug i fiskebestanden.

- Omkring den første går jeg nok over til torskefiskeri. Jeg har da kvote til et par måneder, og så må vi se. For det er for dyrt at leje torsk i øjeblikket.

Henning Finne har ikke så meget arbejde med fisken, når han kommer i havn.

- Jeg lander fisken i Hasle, og så kommer de fra Bornholmerfisk og henter fisken, og så bliver der sendt en afregning til min revisor. Jeg leverer også lidt til et røgeri. Jeg er jo med i ordningen Havfrisk fisk. Med hensyn til prisen – ja så ved jeg det faktisk ikke i øjeblikket. Min revisor har fri i 3 uger, så jeg har faktisk ikke set en afregning længe nu, siger Henning Finne.

Flere Nyheder