Geddeforbud er trådt i kraft

Fødevareminister Dan Jørgensen har fået sit krav om, at gedder skal genudsættes straks efter fangst gennemført for områder ved Sydsjælland og Møn. Ifø
16 mar 2015

Fødevareminister Dan Jørgensen har fået sit krav om, at gedder skal genudsættes straks efter fangst gennemført for områder ved Sydsjælland og Møn. Ifølge Fødevareministeriet skal forbuddet mod tage gedder med hjem efter fangst samt et forbud mod nedgarn - det gælder fra den 1. februar til 31. maj - sikre, at bestandene vokser.

- Lystfiskeri efter gedder er meget populært ved Sydsjællands kyster, og turister kommer gerne langvejs fra for at fange store gedder. Med dette tiltag har jeg opfyldt et brændende ønske blandt lystfiskerne i ind- og udland, siger Dan Jørgensen om forbuddet, der trådte i kraft fredag den 13. marts.

Forbuddet kommer til at gælde i en forsøgsperiode på fem år, og det omfatter fiskeriet efter gedder i Præstø Fjord, Stege Nor, Jungshoved Nor og Fane Fjord. Områderne er – ifølge pressemeddelelsen – valgt, fordi ”det er vigtige opvækstområder for gedderne”.

Flere Nyheder