Gevinsten ved norsk tunfangst var mindre end forventet

[caption id="attachment_10918" align="aligncenter" width="491"] Den store norske tunfangst var ikke helt den guldåre, som fiskerne forventede. Markede
07 okt 2016

[]

Der var forventninger om at have ramt lidt af en guldåre, da det norske fiskefartøj ”Hillersøy” for cirka tre uger siden  i et kast fangede ikke mindre end 191 blåfinnede tun på mellem 170 og 300 kg. Den store fangst af den meget værdifulde fisk gav  mandskabet forhåbninger om en meget stor gevinst. Lige efter fangsten blev der hvisket om en sandsynlig pris på omkring 50.000 kroner pr. tun svarende til knap 10 mio. danske kroner. Men mandskabet på ”Hillersøy” må i dag sande, at guldåren ikke var så rig som forventet. Når regnskabet i dag gøres op står der 2 mio. danske kroner tilbage på bundlinjen for ”Hillersøy”. Ganske pænt for et enkelt kast med noten vil mange nok mene, men alligevel skuffende, når man forventede en del større fortjeneste på den historiske tunfangst. Det er da også en skuffet reder, der må konstatere, at prisen på 10.000 danske kroner pr. tun var fem gang lavere end forventet.

– Japan svigtede. Det hele gik så forfærdeligt hurtigt, og vi fik en dårlig pris. Vi havde tjent mere på at sælge fisken i Norge som sushi, siger reder Tore Hillersøy til FiskeribladetFiskaren.

Køberne af tun var helt uforberedte på den pludselige store mængde af tun, og det påvirkede prisen. Det var således ikke kvaliteten på tunen, som der var noget i vejen med.

- Vi fik et skriv fra Japan, som sagde at kvaliteten var helt fin. De tun som blev solgt her i Norge blev godt modtaget. Vi fik ros for kvaliteten, påpeger Tore Hillersøy, der nu har sendt fartøjet på makrelfiskeri, og som et lille plaster på såret efter tunskuffelsen, kan han glæde sig over gode priser på omkring 10 danske kroner kiloet for makrel lige nu.

 

 

 

Flere Nyheder