Gigantisk havvindmøllepark får grønt lys

De engelske myndigheder har netop givet grønt lys for anlæggelse af en gigantisk havvindmøllepark i Nordsøen - nærmere bestemt på Dogger Banke. Projek
21 feb 2015

De engelske myndigheder har netop givet grønt lys for anlæggelse af en gigantisk havvindmøllepark i Nordsøen - nærmere bestemt på Dogger Banke. Projektet - der efter planen skal stå færdigt allerede i 2018 - er det største af sin slags på havet, og havvindmøllerne skal årligt kunne producere svimlende 8 TWh - det svarer til en fjerdedel af det samlede, årlige danske el-forbrug.

Fire energiselskaber skal stå bag projektet, der størrelsesmæssigt er seks gange større end havvindmølleparken ved Anholt. De fire selskaber bag projektet er tyske RWE, skotske SSE, norske Statkraft og norske Statoil, samlet i selskabet Forewind. Statoil er et af de selskaber, som er prækvalificeret til at byde på den danske Horns Rev 3-havmøllepark, skriver Ingeniøren. 

Fra engelsk side er der forventninger om, at såvel anlægget af havvindmølleparken som driften af den vil give mange arbejdspladser lokalt. Ifølge Forewinds egne beregninger vil projektet skabe 4750 nye job og tilføre den britiske økonomi 15,4 mia. kroner.

Projektet har potentiale til at skabe hundredvis af grønne job og strøm til op til 2 millioner hjem, lyder det fra den engelske minister for klima- og energi, Ed Davey.

Havmøllerne skal som nævnt bygges på det relativt lavvandede Dogger Banke – i en afstand af minimum 131 kilometer fra den britiske østkyst, hvor vanddybderne ligger mellem 18 og 63 meter.

Flere Nyheder