Gigaøsters truer dyrelivet, men må ikke fiskes

I Vadehavet vrimler det med giga-østers. En invasiv art, der truer dyrelivet, og som fisker Ole Daugaard gerne vil fiske. Men det må han ikke, fordi V
af Line Dalgaard Jensen
10 dec 2018

I Vadehavet vrimler det med giga-østers. En invasiv art, der truer dyrelivet, og som fisker Ole Daugaard gerne vil fiske. Men det må han ikke, fordi Vadehavet er fredet, skriver Tv2 Nyhederne.

- Det, jeg mangler i det her, er, at nogen tør tage et ansvar og sige "okay, vi har en invasiv art, og den skal vi have gjort noget ved for at bekæmpe," siger fisker og tidligere direktør i Seafood Rømø, Ole Daugaard, der mener, at erhvervsfiskeri i Vadehavet vil kunne dæmme op for udbredelsen af stillehavsøsters.

Miljø- og Fødevarestyrelsen vurderer, at der i Vadehavet ligger 3300 ton stillehavsøsters, og ifølge DTU Aqua vokser bestanden og truer muslinger og østers, samt fauna og flora, som hører til i Vadehavet. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) åbnede i oktober for, at der i fremtiden igen kan fiskes efter muslinger i Vadehavet, men hun er ikke klar til imødegå Ole Daugaards ønske om fiskeri i Vadehavet.

- Fordi bekymringen er, hvad betyder fiskeriet for forholdende i Vadehavet. På den anden side kan vi se, at de her østers faktisk kan gøre rigtig stor skade på vadehavet, siger Eva Kjer Hansen til Tv2.

Flere Nyheder