Gilleleje holder fast i omsætningen

[caption id="attachment_861" align="aligncenter" width="620"] Fiskerne i Gilleleje er voldsomt pressede af, at de ikke kan fiske i de lukkede områder
11 Jan 2016

[caption id="attachment_861" align="aligncenter" width="620"]Fiskerne i Gilleleje er voldsomt pressede af, at de ikke kan fiske i de lukkede områder i Kattegat. Fiskerne i Gilleleje er voldsomt pressede af, at de ikke kan fiske i de lukkede områder i Kattegat, og det rammer også fiskeauktionen[/caption]

Det lukkede område i Kattegat har ikke alene gjort ondt på fiskerne, det har også gjort ondt på Fiskeauktion Danmark i Gilleleje, som de senere år har kæmpet for at fastholde omsætningen. I 2014 lød omsætningen på 24 mio. kroner og den omsætning er det lykkes auktionen at fastholde i 2015. Det på trods af at den vigtigste art jomfruhummer er gået markant tilbage.

- Vi mangler 60 tons jomfruhummer i 2015 sammenlignet med 2014. Fiskerne har sidste år ikke kunnet fange den samme mængde jomfruhummere som i 2014. Det betyder, at omsætningen for jomfruhummer er faldet fra 16,5 mio. kroner til 14,4 mio. kroner, fortæller auktionsmester Lasse Nordahl. Faldet i jomfruhummeromsætningen er afbødet af, at der generelt i 2015 har været bedre priser på fisk, samt at auktionen har haft langt flere både torsk og rødspætter under hammeren i 2015.

- Til gengæld har reduktionen i tungekvoten på over 40 procent betydet, at vi på den konto har mistet en stor mængde tunger, konstaterer Lasse Nordahl, der ser med bekymring frem mod 2016, i det han frygter, at de mange restriktioner fiskeriet er ramt af, vil ramme omsætningen på auktionen.

- Den udvidede lukkeperiode i den vestlige Østersø gavner bestemt ikke sammen med, at vi fortsat skal leve med det lukkede område i Kattegat. Bådene heroppe bliver mindre og mindre, idet man er gået mere over til enmandsbetjente trawlere under 12 meter. De mindre fartøjer er mere afhængige af vejret, og det rammer også auktionen, siger Lasse Nordahl.

 

- lg

Flere Nyheder