Giv DTU Aqua et tip, hvis du ser tun i Danmark 

For første gang siden 1960’erne er en blåfinnet tun blevet fanget i Danmark. Det var en tun på tre meter, som blev fanget af en lystfisker i Skagerrak
29 sep 2016

For første gang siden 1960’erne er en blåfinnet tun blevet fanget i Danmark. Det var en tun på tre meter, som blev fanget af en lystfisker i Skagerrak. I forrige uge fangede en norsk fiskebåd 190 tun med not i Norskehavet. Og den blåfinnede tun er de senere år også begyndt at blive fanget i forbindelse med makrelfiskeri i Grønland.

- Vi har regnet med og håbet, at den måske ville komme, men det er noget helt særligt at opleve, at nu er den her. Det er spændende, siger professor på DTU Aqua, Brian MacKenzie, ifølge DTU Aquas hjemmeside.

For at kunne følge tunens genkomst, vandring og udbredelse tæt, vil DTU Aqua gerne høre fra folk, der ser tun i danske farvande.

- Tunens optræden her kan være tegn på, at bestanden har det bedre, end den længe har haft det, og at der er godt med føde for den nu, siger Brian MacKenzie.

Hvis du ser tun i dansk farvand, kan du kontakte professor Brian MacKenzie på mail: brm@aqua.dtu.dk, eller telefon 21 31 58 14.

Læs mere  om tunen på linket her

 

 

 

Flere Nyheder