Glæde og forbehold over Østersø-kompensation

Reaktionerne fra de lokale fiskeriforeningsfolk er blandede, når det gælder den politiske aftale om kompensation til fiskeriet i den vestlige Østersø.
26 nov 2016

Reaktionerne fra de lokale fiskeriforeningsfolk er blandede, når det gælder den politiske aftale om kompensation til fiskeriet i den vestlige Østersø. Der er gennemgående glæde og tilfredshed med, at der bliver sat penge af til fiskeriet i lyset af den meget voldsomme kvotereduktion i den vestlige Østersø, men glæden er også iblandet forbehold.

Hos Bælternes Fiskeriforening er formand Allan Buch dog ubetinget glad for, at fiskernes behov bliver imødekommet af politikerne. Ikke mindst i lyset af den store indsats som foreningen har gjort – fx med at udarbejde rapporter til EU-Kommissionen om konsekvenserne af kvotereduktionerne.

- Vi er rigtig glade for, at politikerne har hørt på os, så der er kommet en kompensation til fiskerne. Det viser, at hvis man arbejder hårdt for noget, så kan det lade sig gøre at komme igennem og få politikernes opmærksomhed – og det har vi gjort i denne sammenhæng; vi har arbejdet rigtig hårdt for det. Så vi er glade for det, siger Allan Buch til Fiskeri Tidende.

Der kommer nogenlunde samme reaktion fra fiskerne på Bornholm, der jo udover at skulle klare sig med den noget lavere kvote i den vestlige Østersø også skal forberede sig på et kvotesmæk i den østlige Østersø.

- Det er da dejligt, at der er fundet de 24 millioner kroner på Finansloven til fiskeriet i Østersøen. Men når det så er sagt, så er der jo ingen vindere i det her. Vi ville jo meget hellere have haft nogle fisk at fiske på, siger Thomas Thomsen fra Bornholms & Christianøs Fiskeriforeninger.

Undrer sig

Netop beløbet er noget, som formand for Klintholm Havn Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, bemærker. For selv om pengene vil være tiltrængte, så lægger han ikke skjul på, at han gerne havde set en større ”pose” penge.

- Det kommer ikke til at gå smertefrit med at få dem fordelt til fiskerne, mener han og netop derfor undrer han sig over, at man ministeriets side har meldt ud, at en del af de 24 millioner kroner bliver tilbageholdt til administration af kompensationsordningen.

- Der mener jeg, at man som en service eller håndsrækning til fiskeriet kunne gøre det uden at skulle trække penge til administrationen. Jeg mener da også, at de vel får et setup leveret fra parterne, så de sådan set kun skal udbetale pengene, siger Kim Kær Hansen til Fiskeri Tidende.

Flere Nyheder