Glæde over MSC-certificering

[caption id="attachment_17260" align="alignright" width="267"] Formand Jesper Juul Larsen kom blandt meget andet ind på MSC-certificeringen af hestere
af Claus Kirkegaard
28 mar 2018

[caption id="attachment_17260" align="alignright" width="267"] Formand Jesper Juul Larsen kom blandt meget andet ind på MSC-certificeringen af hesterejer ved Sydvestjysk Fiskeriforenings generalforsamling. Foto: Claus Kirkegaard[/caption]

Sydvestjysk Fiskeriforening afholder ordinær generalforsamling, og formand Jesper Juul Larsen er netop nu i gang med sin beretning.

Han kom meget naturligt ind på MSC-certificeringen af hesterejer, som endelig kom i hus i december 2017 efter meget forarbejde ikke mindst fra Danmarks Fiskeriforening PO. Det vil sige, at der nu er MSC-certificering på omkring 90 procent af dansk fisk og skaldyr.

- Selve certificeringen er lavet sammen med de tyske og hollandske hesterejefiskere og er et af de største certificeringer der er lavet på en enkelt art, men det er klart at når så mange fiskere og organisationer skal være enige, vil der komme noget som skal laves om og det er der også her, lød det blandt andet fra talerstolen fra Jesper Juul Larsen.

Han opfordrede også fiskerne til at overholde reglerne, så der ikke er noget at komme efter fra for eksempel de grønne organisationer.

- Man kan sige at alle de certificeringer vi har, er til eksamen hvert år, det skal forstås på den måde at det man ifølge certificeringen har forpligtiget sig til at efterkomme i certificeringsrapporten, vil løbende blive kontrolleret af en uvildig instans. Derfor er det vigtigt at vi overholder de aftaler der er indgået, det vil f.eks. sige at vi ikke fisker i lukkede områder, vi overholder forvaltningsplanerne, vi udfylder PO dagbogen, altså skriver alle de arter ind i PO dagbogen, der truet og som man genudsætter osv, sagde Jesper Juul Larsen.

Flere Nyheder